Thomassen & Drijver blikfabriek

Omdat veel Deventer fabrieken hun producten in blik wilden verpakken begon Johan Hendrik Ankersmit in 1919 aan de Molenstraat een blikfabriekje. Zijn twee schoonzonen Thomas Thomassen en Frits Drijver werkten mee in de leiding van het bedrijf. Naar hen werd de fabriek genoemd toen het in 1934 verhuisde naar de Veenweg, waar de fabriek zich sterk uitbreidde. In 1958 opende koningin Juliana een nieuw hoofdkantoor aan de Zutphenseweg.
In het midden van de jaren zestig kwam er een groot gebrek aan werknemers. Een groot aantal Turkse arbeiders werd aangetrokken. Ze werden gastarbeiders genoemd, omdat men verwachtte dat ze na verloop van tijd terug zouden keren naar Turkije. Dat gebeurde niet, integendeel. Families van de Turkse arbeiders kwamen over naar Deventer.
Vanwege de automatisering waren er op den duur veel minder arbeiders nodig. Eind jaren tachtig werden daarom ongeveer 600 arbeiders ontslagen.

Thomassen & Drijver fuseerde enkele keren. In 1965 veranderde daardoor de naam in Verblifa. Het bedrijf Tedeco-Gizeh op het industrieterrein in Deventer is voortgekomen uit Thomassen & Drijver. Er worden kunststofverpakkingen en plastic geproduceerd.